Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5307

В умовах воєнного стану спостерігається підвищений попит на кабельну продукцію, викликаний необхідністю відновлення або відбудови пошкоджених чи зруйнованих об'єктів інфраструктури та помешкань громадян.

Різноманітність кабельно-провідникової продукції може призвести до складнощів при виборі. Купуючи кабель або провід, ретельно огляньте його упаковку, наскільки вона якісна та надійна. У магазинах кабель зберігається в бухтах, тобто згорнутий в кільця певної довжини. Таким чином продукцію найпростіше транспортувати. Хороший виробник укладає та упаковує свою продукцію акуратно, клеїть етикетку, де зазначена уся необхідна інформація про товар. 

Кабельно-провідникова продукція належить до товарів підвищеної небезпеки та повинна відповідати вимогам Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання, затвердженого постановою КМУ     № 1067 від 16 грудня 2015 року. Дія цього Технічного регламенту поширюється на електрообладнання, призначене для використання за номінальної напруги від 50 до 1000 В змінного струму та від 75 до 1500 В постійного струму.

Звертаємо увагу, що кабельно-провідникова продукція повинна мати чітке, постійне маркування. На поверхню оболонки кабелів (проводів) повинно бути нанесено маркування, яке містить:

- позначення (марка) кабелю або проводу;

- число жил (пар) і їх номінальний переріз (номінальний діаметр);

- найменування виробника, зареєстроване комерційне найменування чи зареєстровану торговельну марку (знак для товарів і послуг) та контактну поштову адресу;

- знак відповідності технічним регламентам (у разі коли це є неможливим або невиправданим через характер електрообладнання, знак відповідності технічним регламентам наноситься на пакування та на супровідні документи);

- рік виготовлення.

При маркуванні допускається також нанесення:

- довжини кабельних виробів в метрах;

- позначення національного стандарту чи іншого нормативного документа, за яким виготовлена кабельно-провідникова продукція;

- номінальна напруга.

Згідно з ДСТУ 4809:2007 «Ізольовані проводи та кабелі. Вимоги пожежної безпеки та методи випробування» на кабельно-провідникову продукцію наноситься додаткове маркування ідентифікаційними знаками за вимогами пожежної безпеки (ПБ). В разі неможливості нанесення їх на кабельні вироби дані позначення вказуються в супровідній документації.

Також радимо звернути увагу на наявність інструкції з експлуатації українською мовою. Якщо її немає - це перша ознака того, що ця продукція не відповідає встановленим вимогам.

Шановні споживачі, будьте пильними та відповідально підходьте до вибору кабельно-провідникової продукції, адже неправильний вибір може вплинути насамперед на життя і здоров'я людей та безпосередньо на надійність, безпеку експлуатації електричного обладнання.

сайт зроблено в adgrafics