Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

4092

Щорічно у третій четвер листопада у всьому світі відзначається Міжнародний день відмови від паління (No Smoking Day).

Цей день відзначають і в Україні. Мета Міжнародного дня відмови від паління – сприяти зниженню поширеності тютюнової залежності, залучення у боротьбу проти куріння всіх верств населення і лікарів усіх спеціальностей, профілактика тютюнопаління й інформування суспільства про згубний вплив тютюну на здоров'я.

Залежність від тютюну визнана однією з найпоширеніших епідемій за всю історію людства та стоїть в одному ряду з алкоголізмом і наркоманією. Тютюновий дим викликає та загострює багато хвороб, діючи практично на всі органи. 

Пасивне куріння не менш небезпечне, ніж активне, оскільки пасивний курець вдихає ті ж небезпечні речовини, але в меншій концентрації.

Право на бездимне середовище давно стало предметом регулювання Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення».

Викликом сьогодення є куріння електронних сигарет та кальянів, що особливо модно серед молоді, хоч й існує законодавча заборона їх вживання.

Фактори, що сприяють початку і продовженню паління, дуже численні та різноманітні, серед них:

  • психологічні фактори (допитливість, потреба в експериментуванні, виклик, потреба здаватися сильним, «рання зрілість» та ін.);
  • соціальне оточення (приклад і ставлення батьків, тиск товаришів, приклад «крутих» дорослих, наприклад, викладачів, знаменитих акторів, співаків та інших кумирів);
  • фізіологічні фактори (ефект нікотину й оксиду водню, тривалість фази експериментування).

Заборонити людям палити, напевно, не можливо, а ось переконати кинути палити можна.

Саме тому, дбайте про захист свого бездимного середовища та турбуйтеся про здоров’я людей навколо, не обкурюючи їх, а найкраще – назовсім відмовтеся від паління. Адже наша держава нині, як ніколи, потребує здорових та сильних українців, здатних наполегливо наближати перемогу!

сайт зроблено в adgrafics