Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

3036

Ваговимірювальні прилади, що використовуються в торгівлі для визначення маси під час проведення комерційних операцій, повинні пройти оцінку відповідності і відповідати вимогам, які встановлені постановою КМУ від 16.12.2015 №1062 «Про затвердження Технічного регламенту щодо неавтоматичних зважувальних приладів». 

Виробники забезпечують нанесення на прилади, які вони ввели в обіг:

- знаку відповідності технічним регламентам, знаку додаткового метрологічного маркування;

- позначення типу, номеру партії чи серійного номера, або іншого позначення, який дає можливість для ідентифікації;

- своє найменування, зареєстроване комерційне найменування або зареєстровану торговельну марку (знак для товарів і послуг) та поштову адресу. Контактні дані повинні бути викладені відповідно до порядку застосування мов визначеного законодавством тощо.

Маркування відповідності засобу вимірювальної техніки вимогам цього Технічного регламенту повинна засвідчуватися шляхом нанесення на нього знака відповідності та додаткового метрологічного маркування. Додаткове метрологічне маркування складається з прямокутника, в якому розміщені літера «М» і дві останні цифри року його нанесення. Висота прямокутника дорівнює висоті знака відповідності. Додаткове метрологічне маркування повинно наноситься безпосередньо за знаком відповідності. Знак відповідності повинен наноситися лише виробником або його уповноваженим представником. Виробник шляхом нанесення знака відповідності ним самим або його уповноваженим представником вказує на те, що він бере на себе відповідальність за відповідність засобів вимірювальної техніки усім вимогам, які застосовуються до таких засобів та визначені у відповідних технічних регламентах, якими передбачене нанесення знака відповідності.

3037

При цьому виробники зобов’язані забезпечувати супроводження засобу вимірювальної техніки інструкціями та інформацією відповідно до положень Технічного регламенту, що складені відповідно до законодавства про мови.

На ринку України можуть надаватися тільки прилади, які відповідають вимогам Технічного регламенту.

З питань здійснення заходів державного нагляду радимо звертатися до  управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області за адресою: м. Хмельницький, вул. Грушевського, 87, кабінет № 213, № 216, тел. 79 51 55, тел. 76 29 29.

сайт зроблено в adgrafics