Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

212

23 червня 2021 року спеціалісти відділу контролю в сфері насінництва та розсадництва управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області провели нараду-зустріч з представниками підприємств-експортерів насіння. 

З учасниками обговорено ряд питань, які є ключовими для правильної організації експортної діяльності, а саме:

  • необхідність аналізу вимог законодавства країни-імпортера, оскільки воно може містити ряд особливих вимог до експортного товару;
  • про уповноважений орган з сертифікації насіння та представників від України, що мають право видавати відповідні міжнародні сертифікати;
  • порядок отримання Сертифікатів, які засвідчують сортові та посівні якості насіння, які в подальшому дадуть змогу отримати Сертифікати міжнародного зразка з метою безперешкодної реалізації насіння за межі України;
  • основні вимоги компетентних органів країн експортерів та мережі міжнародних, регіональних та світових організацій, які вирішують питання контролю та торгівлі насіннєвим матеріалом сільськогосподарських культур.

213

Окрему увагу приділено вимогам проведення польового оцінювання насінницьких посівів, зокрема проведенню цієї процедури згідно з вимогами насіннєвих Схем ОЕСР (Організації економічного співробітництва та розвитку).

Під час розмови зазначено, що відбір проб і визначення сортових та посівних якостей насіння, яке планується до експорту здійснюються відповідно до міжнародних правил, тому на території господарств площа насіннєвих ділянок для сортової сертифікації складає 10 гектарів.

Обговорили питання ввезення насіння з-за кордону. Також розглянуто Сертифікати на насіння міжнародного зразка ISTA (Міжнародна асоціація з тестування насіння) і OECP, умови визнання міжнародних Сертифікатів.

сайт зроблено в adgrafics